SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
Gümüş Koza Gazetesi -18.06.2019

GÜMÜŞHANE İŞGEM SEKTÖR İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK KAPASİTEDE

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilerek şehrimize kazandırılan Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Karton Koli ve Kutu Üretim Hattı ile Son Teknoloji Baskı makinesi şehrimizde ve bölgemizdeki sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

İŞGEM ŞEHRİMİZİN ORTAK BİR DEĞERİDİR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) olarak İŞGEM projesinin hazırlanması ve proje süreci dahil olmak üzere şehrimize kazandırılması ve bu gün ki seviyesine gelebilmesi büyük çaba ve emek sarf ettiklerini ve halada bu çabayı sürdürdüklerini dile getirerek, İŞGEM’in kar amacı olmayan bir şirket olduğunu ve Gümüşhane’nin ortak bir değeri olduğunu ifade eden GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, ve şehrimize kurulan ve bulunduğu coğrafi bölgede tek olan bu işletmeye tüm Gümüşhaneliler olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

ALDIKLARI ÜRÜNLERİ DAHA DÜŞÜK MALİYETE KENDİLERİ YAPTIRABİLİR’

İŞGEM bünyesinde yer alan Karton Kutu Üretim Hattı ve Son Teknolojiyle donatılmış Baskı Makinesinin 2018 yılından itibaren şehrimizde faaliyet gösteren sektörlere hizmet etmeye başladığını hatırlatan Başkan Akçay; ‘’Şuan İŞGEM bünyesindeki Karton Koli ve Kutu üretim hattımızda başta Karadeniz bölgesi olmak üzere bizden ürün talebinde bulunan ve sipariş veren Türkiye’nin dört bir köşesine karton kutu üretimi yapıyor ve gönderiyoruz. Hatta bölgemizde ve ülkemizde karton kutu üzerine faaliyet gösteren ve ticaretini yapan büyük toptancılar İŞGEM bünyesindeki tesislerimizde yaptırdıkları kutuları, kendi kar oranlarını üzerine koyarak tekrar şehrimizde ki işyerlerine ve işletmelere pazarlıyor. Halbuki şehrimizdeki işletmelerin birçoğu kendi ihtiyaç duydukları Karton koli ve kutuları aldıkları ücretin daha düşüğüne İŞGEM’de yaptırabilme imkanına sahip. Bırakın daha uygunu aynı maliyette bile olsa ilk olarak şehrimizdeki bu tesisimizi tercih etmeli ve sahip çıkmalıyız ki ileride bu tesisin bizlere sunacağı fırsatlardan da hep birlikte faydalanalım. Bu durum aynı şekilde son Teknolojiyle donatılmış ve Türkiye’de nadir bulunan Baskı Makinemiz içinde geçerli. İşletme veya kurumunuzun ihtiyaç duyduğu baskı işlerini yine bu tesisimizde yaptırabilme imkanına sahipler. Esnaf ve tüccarımız her türlü koli kutu ve baskı işleri için İŞGEM’den fiyat almadan başka yerlere sipariş vermesin. İŞGEM şehrimizdeki girişimcimize, sanayicimize ve esnafımıza daha ucuz ürün ve hizmet sunmak için kuruldu.’’

‘BU TESİS HEPİMİZİN VE GÜMÜŞHANE OLARAK HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Gümüşhane İş Geliştirme Merkezinin bir şahsın veya kurumun olmadığını ve bu şehre hizmet etmek için yapıldığını ifade eden Başkan Akçay; ‘’İŞGEM ilk olarak bu şehir ve bu şehirde üretim yapan sektörlere ve girişimcilerimize hizmet etmesi için yeni kurulan bir tesistir ve bazı eksikleri olabilir. Eminim verdiğimiz destekle de zamanla bu süreçte tamamlanacak ve İŞGEM istenilen seviyeye gelecektir. Her zaman girişimcilerimizin yanındayız ve yaşanılacak sorunları sizlerin de destek ve önerileriyle aşacağız. İŞGEM’de yer alan girişimcilerimizin KOSGEB ‘ deki işlerini de takip ediyor ve hızlandırmaya çalışıyoruz. Hedefimiz daha çok girişimci çıkarmak, istihdam sağlamak ve üretim yapmak. Bizler şehrimizdeki bu tür işletmelere ne kadar fazla sahip çıkar ve destek verirsek onların sağlamış olduğu imkanları da o kadar ucuz ve etkin kullanabilme imkanına kavuşuruz. Ancak bir işletmeye emek vermeden, eleştirerek, gelip görmeden, ön yargı ile ondan hemen kar beklemek, doğru değildir. Bizler başta Gümüşhane’deki işletmeler ve Gümüşhaneliler olarak bu tesisimizi yaşatmak için hep birlikte elimizi daha fazla taşın altına koymalıyız. İŞGEM’in hizmete girmesi konusunda her zaman bizlerin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Valimiz Kamuran Taşbilek başta olmak üzere emek veren tüm yöneticilerimize de şehrimiz adına teşekkürlerimi iletiyorum’ ’şeklinde konuştu.