SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
Haberkelkit.com-21.03.2015

MİLLETVEKİLİ AYDIN: GÜMÜŞHANE İŞGEM PROJESİNDE BİR ADIM ÖNDE

Geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) Projesinde ilk kazmanın 2015 yılında vurulacağını söyleyen AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, “ Yapılan son proje Pazartesi günü delegasyona sunuldu. Geldiğimiz son nokta itibariyle son ihale bu. Avrupa delegasyonundan onay geldiği anda ihale başlayacak” ifadelerini kullandı. Gümüşhane’nin kalkınması ve gelişmesi için önemli adımlar atılacağını belirten Aydın, Projenin hayata geçmesinde hiçbir katkıyı esirgemeyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’a ve eski Bakanımız Sayın Nihan Ergün'e teşekkürlerini sundu.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada İŞGEM sürecini ve gelinen noktayı aktaran Milletvekili Aydın, şunları söyledi: “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ‘Program Otoritesi’ sıfatıyla yürütmekle sorumlu olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’na (BROP) sağlanan yeni bütçe imkânlarını etkili bir şekilde kullanabilmek amacıyla 2011 yılı itibariyle yeni bir proje paketi oluşturma çalışmalarına başlamıştı. Bu bağlamda 107 proje fikri değerlendirmeye sunuldu ve sonuçta 11 proje kabul edildi. Bizler de üst düzey görüşmeler, yoğun temaslar ve yaptığımız takipler sonucunda Gümüşhane İŞGEM projesinin kabul edilen projeler arasına girmesini sağladık. Şu an geldiğimiz son süreçte İŞGEM projesinde bina tasarlanmadan önce öngörülen alan 7 bin metre kare idi. Değişen ihtiyaçlarla birlikte proje 9 bin metrekareye ulaştı.

İŞGEM kapsamında 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerlerinin bulunuyor. Ayrıca üretim alanı, eğitim, sınıfı, kurutma odaları, çalışma odaları, toplantı salonları, dinlenme odaları, ofisler, mescit, yemekhane ve sığınak da mevcut. Firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları yer alıyor. Gümüşhane'mizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir proje. Bu sayede yapılacak iş yerleri ile sektöre yeni giren girişimcilerin kalıcı olması hedefleniyor. Ayrıca müşavirlik ve eğitim danışmanlığı hizmeti de verilmesi amaçlanıyor. Bu proje ile hem işverenlere ihtiyacı olan altyapı hazırlanmış olacak hem de ilimize istihdam imkanı artırılıp yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlanacak."