SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
Gümüşkoza Gazetesi-12.09.2019
Gümüşkoza Gazetesi-12.09.2019

İŞGEM Alacağı İki Yeni Makineyle Tam Kapasite Çalışacak.

Hedef, Günde 30 Bin Baskı

Gümüşhane İŞGEM alacağı iki yeni makineyle tam kapasite çalışacak. Günlük 25-30 bin baskı yapabilen matbaa makinesine sahip olan İŞGEM, selefon ve ebatlama makinelerinin kapasitelerinin düşük olması nedeniyle tam kapasite çalışamıyor. Şu andaki mevcut selefon makinesiyle günlük 3.500 civarında iş üretebilen İŞGEM alacağı iki yeni selefon ve Ebatlama makineleriyle tam kapasite çalışacak. Alınacak iki yeni makineyle günlük kapasite 25.000-30.000aralığına çıkacak.

Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Gürbüz Odabaş gazetemize yaptığı açıklamada DOKA ve İŞGEM’ e yapılan proje üzerinden yeni alacakları iki makine ile üretimi günlük bazda arttıracaklarını söyledi. Odabaş , “Şuandaki kapasite günlük 3.500, ama yakında gelecek selefon ve ebatlama makineleriyle beraber 25.000 - 30.000 aralığına çıkacak. Yapıştırma kutuları içinde kendi imkânlarımızla bir makine alıyoruz” diyerek bu makinelerinde 2 ay içerisinde İŞGEM’ e geleceğini belirtti. Türkiye’de çok az sayıda ki nadir makinalara sahip olduklarını ifade eden Odabaş, “Yapmış olduğumuz kutuların kesimini yapan makineden Türkiye’de sadece 2 tane bulunuyor. Bu makine saatte 14.000 - 15.000 kesim yapabiliyor. Firma bizlere gelerek ya kutularının üstünde bulunan kabartmayı yaptırıyor ya da kendilerinin hazırladığı görüntüyü bizlere veriyorlar” dedi.

“Kendi Kendimize Yetebilecek Durumdayız”

Burada kullanılan her bir makinenin batıda bir meslek olarak kabul edildiğine dikkat çeken Odabaş, bütün makinaların ayrı birer ustası olduğunu ve bu makinalar sayesinde iş merkezinde sekiz ayrı mesleğin olduğunu söyledi. Kalıp işi için kullandıkları makinenin İstanbul’da veya Ankara’da tek bir dükkân olarak hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Odabaş, “Bizim buranın en güzel özelliği şudur; biz kendi kendimize yetebilecek durumdayız. Şuan 3.000 - 3.500 olan kapasitemiz yeni gelecek makinalarımız ile birlikte günlük 25.000 - 30.000’e çıkacak ve bu da Türkiye’de sıralamaya girmemizi sağlayacak” dedi.

Bu iş merkezinin en güzel tarafının ise toplamda çalışan 25 kişinin hepsinin Gümüşhaneli olması olduğunu söyleyen Odabaş, “Bütün çalışanlarımız Gümüşhaneli. Böylelikle bizde Gümüşhane insanına istihdam sağlıyoruz. Çalışanlar buraya ilk geldiklerinde doğal olarak hiçbir şey bilmiyorlar. Şuanda buradaki bütün işleyişi öğrendikleri gibi birde makinaları çok iyi derecede kullanıyorlar” diyerek, şirketlerinin kuruluş amacının kamu yararı olduğunu ve böyle bir anonim şirketin en önemli özelliğinin ise ancak böyle bir amaç olabileceğini ifade etti.

“Türkiye’nin Dört Köşesine Karton Kutu Üretimi Yapıyoruz”

İŞGEM Genel Müdürü Gürbüz Odabaş İŞGEM’ in Gümüşhane’de yeni kurulan çok büyük bir işletme olduğunu ve Gümüşhane’de bulunan herkesin bu işletmeye sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ayrıca İŞGEM bünyesinde yer alan Karton Kutu Üretim Hattı ve Son Teknolojiyle donatılmış Baskı Makinesinin 2018 yılından itibaren şehrimizde faaliyet gösteren sektörlere hizmet etmeye başladığını hatırlatan Odabaş, ‘’Şuan İŞGEM bünyesindeki Karton Koli ve Kutu üretim hattımızda başta Karadeniz bölgesi olmak üzere bizden ürün talebinde bulunan ve sipariş veren bir sürü firma var. Türkiye’nin dört bir köşesine karton kutu üretimi yapıyor ve gönderiyoruz” dedi.

Bunun yanı sıra bölgede ve ülkede ki karton kutu üzerine faaliyet gösteren ve ticaretini yapan büyük toptancıların İŞGEM bünyesinde yaptırdıkları kutuları, kendi kar oranlarını üzerine koyarak tekrar şehirde ki işyerlerine ve işletmelere pazarladıklarının altını çizen Odabaş, “Türkiye’de bulunan beş baskı makinesinden birisi bizde. Esnaf ve tüccarımız her türlü koli kutu ve baskı işleri için İŞGEM’ den fiyat almadan başka yerlere sipariş vermesin. İŞGEM şehrimizdeki girişimcimize, sanayicimize ve esnafımıza daha ucuz ürün ve hizmet sunmak için kuruldu’’ şeklinde konuştu.

Son olarak Gümüşhane İş Geliştirme Merkezinin bir şahsın veya kurumun olmadığını ve bu şehre hizmet etmek için yapıldığını ifade eden Odabaş, ‘’İŞGEM ilk olarak bu şehir ve bu şehirde üretim yapan sektörlere ve girişimcilerimize hizmet etmesi için yeni kurulan bir tesistir ve bazı eksikleri olabilir. Eminim verdiğimiz destekle de zamanla bu süreçte tamamlanacak ve İŞGEM istenilen seviyeye gelecektir. Şuandaki kapasite günlük 3.500, ama yakında gelecek Selefon ve Ebatlama makineleriyle beraber 25.000 - 30.000 aralığına çıkacak” dedi.