SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
gundogumu.com-07.07.2019
gundogumu.com-07.07.2019

İŞGEM: Bu şehre değer katan çok güzel bir işletme

Başkan Akçay İl Genel Meclisi Üyelerini Gümüşhane İŞGEM’de Ağırladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu’nun konuğu olarak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı oturumuna katılan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, oda tarafından hazırlanan proje ile ve göstermiş olduğu yoğun çaba sayesinde Torul’un Harmancık bölgesine kurularak faaliyetlerine başlayan Gümüşhane Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) hakkında da önemli bilgiler verdi.
Gümüşhane Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)’nin şehrimize kazandırılması ve faaliyetlerine başlama süreci hakkında verdiği bilgilere ek olarak İl Genel Meclisini Gümüşhane İŞGEM’i yerinde incelemeye ve yapılan çalışmaları yerinde görmeye davet eden Başkan İsmail Akçay, İl Genel Meclisi oturumunun ardından Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Meclis Üyelerini İŞGEM’de ağırladı.


İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve beraberindeki Meclis Üyelerini Gümüşhane Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi’nde ağırlayarak İŞGEM’de yapılan çalışmaları ve üretim hatlarını gösteren Başkan Akçay; ‘’Burası şehrimizin bir değeri. Bu değere hep birlikte sahip çıkmalıyız. Şehrimizde ki çoğu kişi gelip burayı göremeden önyargı ile eleştirilerde bulunuyor. Oysaki burası şehrimiz esnafı ve tüccarı içinde kendilerine katkı sağlayacak bir işletme. İŞGEM yeni kurulmuş ve hala makine bakımından eksikleri olan bir işletme. Ancak bu eksikliklerde zamanla aşılabilecek şeyler. Ancak bir işletmeye emek vermeden, eleştirerek, gelip görmeden, ön yargı ile ondan hemen kar beklemek, doğru değildir. Bizler başta Gümüşhane’deki işletmeler ve Gümüşhaneliler olarak bu tesisimizi yaşatmak için hep birlikte elimizi daha fazla taşın altına koymalıyız. Hepinizin gördüğü gibi Karton Koli ve Kutu Üretim Hattı ile Son Teknoloji Baskı makinemiz ile önemli bir üretim kapasitesine sahibiz. Şehrimize kurulan ve bulunduğu coğrafi bölgede tek olan bu işletmeye tüm Gümüşhaneliler olarak sahip çıkmamız gerekiyor.

‘İLİMİZDEKİ İŞLETMELER İHTİYAÇ DUYDUKLARI KUTU VE KOLİLERİ BU TESİSTE DAHA UYGUNA YAPTIRABİLİR’
İŞGEM bünyesinde yer alan Karton Kutu Üretim Hattı ve Son Teknolojiyle donatılmış Baskı Makinesi 2018 yılından itibaren şehrimizde faaliyet gösteriyor. Şuan İŞGEM bünyesindeki Karton Koli ve Kutu üretim hattımızda başta Karadeniz bölgesi olmak üzere bizden ürün talebinde bulunan ve sipariş veren Türkiye’nin dört bir köşesine karton kutu üretimi yapıyor ve gönderiyoruz. Hatta bölgemizde ve ülkemizde karton kutu üzerine faaliyet gösteren ve ticaretini yapan büyük toptancılar İŞGEM bünyesindeki tesislerimizde yaptırdıkları kutuları, kendi kar oranlarını üzerine koyarak tekrar şehrimizde ki işyerlerine ve işletmelere pazarlıyor. Halbuki şehrimizdeki işletmelerin birçoğu kendi ihtiyaç duydukları Karton koli ve kutuları aldıkları ücretin daha düşüğüne İŞGEM’de yaptırabilme imkanına sahip. Bırakın daha uygunu aynı maliyette bile olsa ilk olarak şehrimizdeki bu tesisimizi tercih etmeli ve sahip çıkmalıyız’ ifadelerini kullandı.
GTSO Başkanı İsmail Akçay’a bu önemli daveti ve vermiş olduğu emek için başta kendi olmak üzere Meclis Üyeleri adına da teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ziyaretin ve bugün görmüş olduklarının kendisi için çok önemli ve güzel olduğunu belirtti. GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın Meclis oturumu ve bu günkü ziyarette kendilerine çok önemli bilgiler aktardığını ifade eden Başkan Mehmet Emin Erdoğdu; ‘’Ben göreve başladığım günden itibaren Gümüşhane Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi’ni ziyaret etmek istiyordum. Fakat bugün İsmail Başkanımın davetlisi olarak kendisinin ve İŞGEM Müdürümüz Gürbüz Odabaş’ın paylaştığı bilgiler eşliğinde bu tesisi tanımak benim için çok daha anlamlı ve özel oldu. Burada gördüm ki gerçekten çok emek verilmiş güzel bir tesisimiz var.

‘ÇALIŞARAK, ÜRETEREK, İSTİHDAM SAĞLAYARAK BU ŞEHRE DEĞER KATAN ÇOK GÜZEL BİR İŞLETMEMİZ VAR’
Çalışan, üreten, istihdam sağlayan ve bu şehre değer katan çok güzel bir işletmemiz var. Eminim şehrimizdeki birçok arkadaşımızın bu işletmenin faaliyetlerinden ve burada ürettiklerinden haberi yok. Kendilerini İŞGEM’i yerinde görmeye davet ediyorum. Eminim ki kendileri de geldikleri zaman bu ziyaretlerinden beni kadar etkilenecek ve keyif duyacaklardır. Sonrada bu işletmemize bizler gibi daha fazla sahip çıkmak için mücadele edeceklerdir. Bu güzel işletmenin şehrimize kazandırılmasında emeği olan başta Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Akçay olmak üzere herkese bir kez daha çok teşekkürlerimi iletiyor, Gümüşhane İl Genel Meclisi olarak bizlerinde bu tesisimizin şehrimize daha çok katkı sağlamsı için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum’ ’şeklinde konuştu.